Vervalste Ozempic-pennen ontdekt dankzij NMVS / NMVS helps track down falsified Ozempic pens

Onlangs werd een vervalsing van gevulde Ozempic-pennen opgespoord dankzij het NMVS. Het Europees Geneesmiddelenbureau bracht ons op de hoogte van de vondst van voorgevulde Ozempic-pennen die ten onrecht waren geëtiketteerd als het diabetesmiddel Ozempic (semaglutide, 1 mg, oplossing voor injectie). Deze pennen werden aangetroffen bij groothandels in de EU en het Verenigd Koninkrijk. Het NMVS heeft een rol gepeeld in het opsporen van deze vervalste medicatie.

De pennen, met Duitstalige etiketten, zijn afkomstig uit Oostenrijkse en Duitse groothandels. Volgens de EMA is het medicijn niet via legale apotheken uitgegeven aan patiënten.

Ozempic is een veelgevraagd diabetesmedicijn, met een bestanddeel dat ook gebruikt wordt om obesitas te bestrijden. Het wordt daarom gezien als een hulpmiddel bij afvallen.

Maak bij vermoedens van vervalsing, altijd een melding bij de IGJ.

Het volledige bericht  over de vondst kunt u terugvinden op  sites van EMA en IGJ

======================================================================================

The EMA has warned that falsified Ozempic pens have been found in Europe and the United Kingdom. NMVS played a part in tracking down these falsifications.

The pens are labeled in German and originated from German and Austrian wholesalers. Ozempic is a diabetes medicine that is also known a s a weight loss drug. EMA states that the falsified pens were not dispensed to patients from legal pharmacies.

The full message about this discovery can be found on the EMA and IGJ.