Vacature data analist

Functieomschrijving

Als data analist (m/v) van de stichting NMVO draag je samen met je collega’s zorg voor veiligheid van de Nederlandse medicijnenmarkt. Via het Nationaal Medicatie Verificatie Systeem (NMVS) worden mogelijke vervalsingen opgespoord en tegengehouden. 

Je wordt verantwoordelijk voor de analyse van de alerts en andere meldingen die het NMVS dagelijks bij eindgebruikers zoals apotheken en groothandels in heel Nederland genereert. Je beoordeelt de beschikbare data, zoekt naar trends, oorzaken en problemen die hebben geleid tot alerts van het NMVS. Je zorgt ervoor dat bij alerts duidelijk is of deze door systeem- of procedurele fouten zijn ontstaan, of dat de oorzaak terug te leiden is naar een mogelijk vervalst medicijn. Hiertoe heb je afstemming met de ontwikkelaar van het NMVS (Arvato) en de ICT-leveranciers van de eindgebruikers. 

Je beheert rapportages in de reporting tool bij het NMVS en onderhoudt contacten met de andere Europese NMVO’s en waar nodig de Europese koepel (EMVO) m.b.t. het alert management en het functioneren van het EMVS / NMVS waar relevant. Je zorgt dat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) informatie en rapportages krijgt om haar taken als toezichthouder uit te kunnen oefenen en je bent samen met de directeur contactpersoon voor IGJ in geval van benodigd nader onderzoek en/of aanvullende rapportages uit het systeem m.b.t. opgetreden alerts. 

Je bent ook een van de aanspreekpunten voor medicijnfabrikanten over alerts die bij hun producten zijn gegenereerd. Op deze manier lever je een bijdrage aan effectief alert management van het NMVS in Nederland en daarmee snel en helder inzicht in mogelijke problemen met medicijnverpakkingen.

Wat zoeken we?

Wij zijn op zoek naar een analytische teamspeler die beschikt over hbo/universitair werk- en denkniveau. Je bent zorgvuldig, hebt oog voor detail en je bent consciëntieus en initiatiefrijk.  

Je bent een enthousiaste starter of neemt een aantal jaar relevante werkervaring mee. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en deinst niet terug voor een grondige data-analyse. 

Je hebt ervaring met tooling op het gebied van data-analyses (Excel, MySQL, Elastic Search). Bij voorkeur ervaring met datamanipulatie (Python, JavaScript of SQL). Je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift. Oftewel, jij bent een gedreven data-analist met het hart op de juiste plek! Bij voorkeur heb je kennis van de farmaceutische industrie of de farmacie.

Wat bieden we jou

  • Een salaris van minimaal € 2737,- en maximaal € 4.400,- bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek (inschaling o.b.v. opleiding, kennis en relevante ervaring);
  • Flexibele werktijden waarbij de begin- en eindtijden in overleg kunnen variëren;
  • Tijdelijk arbeidscontract voor 2 jaar met uitzicht op dienstverband voor onbepaalde tijd;
  • Minimaal aantal uren per week 32
  • De mogelijkheid om te investeren in je ontwikkeling;
  • 24,5 vakantiedagen o.b.v. 36-urige werkweek;
  • 8% vakantiegeld en een 13e maand (8,33%);
  • In ons kantoor zijn gratis sportfaciliteiten;
  • Een goede pensioenvoorziening, ondergebracht bij PMA.

Over stichting NMVO 

De NMVO zorgt er in Nederland voor dat het NMVS werkt conform vigerende wet- en regelgeving. Stichting NMVO is in 2016 opgericht door vertegenwoordigende organisaties van de innovatieve en generieke geneesmiddelenindustrie, medicijngroothandels en apotheekhoudenden. De afgelopen 2 jaar is het NMVS en de aansluiting van eindgebruikers op het NVMS gerealiseerd. De Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) houdt toezicht op de werking en het gebruik van het NMVS in Nederland en is uit dien hoofde gesprekspartner voor NMVO. 

Falsified Medicines Directive (FMD) 

Vanaf 9 februari 2019 moeten medicijnfabrikanten, groothandels en apotheekhoudenden in Europa werken volgens de Europese FMD-verordening. Doel van deze verordening is te voorkomen dat vervalste medicijnen in het reguliere distributiekanaal in Europa terechtkomen. Hiermee verbetert de kwaliteit en veiligheid van medicijnen voor patiënten. Als gevolg van de FMD-verordening is het Europees Medicijnen Verificatie Systeem (EMVS) in heel Europa geïmplementeerd. Via het EMVS zorgen medicijnfabrikanten, groothandels en apotheekhoudenden ervoor dat mogelijke vervalsingen kunnen worden geïdentificeerd voordat ze bij de patiënt terechtkomen. In ieder land is een nationaal Medicijnen Verificatie Systeem (MVS) dat is gekoppeld aan de Europese database. 

Reactie of vragen bij voorkeur per e-mail.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.