SUPPORT

Apotheek of apotheekhoudende huisartspraktijk: contact met uw ICT service provider (ISP)
Bij technische  problemen met het NMVS (wachtwoord / gebruiker onbekend, probleem met verbinding, scannen werkt niet etc.). Indien nodig neemt de leverancier contact op met NMVO.

Ziekenhuis / groothandel: contact met IT afdeling van uw organisatie
Bij technische  problemen met het NMVS (wachtwoord / gebruiker onbekend, probleem met verbinding, scannen werkt niet et cetera). Indien nodig neemt de IT-afdeling contact op met NMVO.

NMVS gebruikersaccount ‘gelocked’
Indien u te vaak een verkeerd wachtwoord heeft ingevoerd wordt uw gebruikersaccount ‘gelocked’.
Apotheekhoudenden: contact met KNMP via fmd@knmp.nl.
Groothandels: contact met NMVO via info@nmvo.nl.

Alleen voor OBP’s: update over alerts via alert@nmvo.nl
Voor het geven of krijgen van een update over een alert neemt de OBP contact op met NMVO. Noem in het onderwerp van uw mail altijd het unieke alert-ID .

Toezicht IGJ  op implementatie FMD veiligheidskenmerken:
Informatie over het toezicht van IGJ op de implementatie van de FMD veiligheidskenmerken vanaf 9 februari 2019, vindt u hier. In de Q&A van IGJ staan antwoorden op veelgestelde vragen over het FMD.
Bij vragen over het toezicht of de meldprocedure voor een mogelijk vervalst geneesmiddel:  meldpunt@igj.nl of bel 088-120 5000.

Op zoek naar andere informatie ?
Bij algemene vragen over o.a. het NMVS, EMVS of  NMVO kijk tussen de informatie die u hier  kunt vinden. Staat uw antwoord hier niet bij, neem contact op met info@nmvo.nl
Let op: vragen en problemen die vanuit ISP’s, IT-afdelingen en OBP’s bij NMVO terechtkomen krijgen voorrang. Verzoeken om algemene informatie zullen met een lage prioriteit worden behandeld. Het kan in dat geval even duren voordat u een reactie van ons krijgt.