Over ons

De NMVO is opgericht om in Nederland de introductie van het Nationaal Medicijnen Verificatie Systeem (NMVS) te begeleiden. Dit systeem is met ingang van februari 2019 wettelijk verplicht in alle EU-landen. Het moet voorkomen dat vervalste medicijnen in het reguliere distributiekanaal terecht komen.

Echte en vervalste geneesmiddelen zijn lastig van elkaar te onderscheiden. Bij vervalste geneesmiddelen is niet na te gaan hoe ze zijn geproduceerd, waar ze vandaan komen en of ze wel (de juiste) werkzame stoffen bevatten. Dat kan (gezondheids)problemen opleveren voor patiënten. NMVO zorgt voor de uitvoering van het NMVS en helpt daarmee om patiënten zoveel mogelijk te beschermen tegen het ontvangen van vervalste geneesmiddelen via het reguliere distributiekanaal.

Partners

De stichting Nationale Medicijnen Verificatie Organisatie (NMVO) is opgericht in augustus 2016. De NMVO is een initiatief van en een samenwerkingsverband tussen de belangrijkste vertegenwoordigers van geneesmiddelenfabrikanten, -distributeurs en apothekers in Nederland.

Het bestuur van NMVO wordt gevormd door:

Jean Hermans, voorzitter
Geo Aldershof, secretaris
Carla Vos, penningmeester
Jacco Pesser, algemeen bestuurslid

Bureauorganisatie:
Frederik Zevenbergen, directeur
Sabine Mekel, office manager

Tracy Diel, data-analist
Laurens Koop, data-analist

Jurn Overmars, IT-specialist
Rene van Opstal, QA

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen