Over ons

De NMVO is opgericht om in Nederland de introductie van het Nationaal Medicijnen Verificatie Systeem (NMVS) te begeleiden. Dit systeem is met ingang van februari 2019 wettelijk verplicht in alle EU-landen. Het moet voorkomen dat vervalste medicijnen in het reguliere distributiekanaal terecht komen.

Echte en vervalste geneesmiddelen zijn lastig van elkaar te onderscheiden. Bij vervalste geneesmiddelen is niet na te gaan hoe ze zijn geproduceerd, waar ze vandaan komen en of ze wel (de juiste) werkzame stoffen bevatten. Dat kan (gezondheids)problemen opleveren voor patiënten. De NMVO zorgt voor de uitvoering van de NMVS, zodat patiënten zoveel mogelijk worden beschermd tegen het onwetend aanschaffen van vervalste geneesmiddelen in het reguliere distributiekanaal.

Partners

De stichting Nationale Medicijnen Verificatie Organisatie (NMVO) is opgericht in augustus 2016. De NMVO is een initiatief van en een samenwerkingsverband tussen de belangrijkste vertegenwoordigers van geneesmiddelenfabrikanten, -distributeurs en apothekers in Nederland

Bestuur

Jean Hermans, voorzitter

Geo Aldershof, secretaris

Martin Favié, penningmeester

Carla Vos, lid